Valp i bånd - hvordan lære valpen å gå i kobbel?

For å sørge for at du og valpen kan nyte gleden av behagelige turer med en hund som er rolig, går pent og lystrer er det viktig å starte båndtreningen med valpen tidlig. Helst med det samme du tar valpen hjem. 

Det første steget er å venne valpen til å ha på halsbånd og kobbel. Dette begynner man gjerne med innendørs. La valpen kjenne litt på hvordan det er å ha på seg dette, og gjerne lek litt mens du har kobbel og halsbåndet på. 

Valpen vil raskt venne seg til følelsen, og man kan deretter begynne sakte men sikkert å holde fast i kobbelet og spasere litt. 

Det kan være utfordrende å få valpen til å gå i samme retning som deg, derfor kan det være lurt å følge valpen i starten, og sakte men sikkert venne den til å følge deg. 

Styr valpen ved å dra lett i båndet, samtidig som du kaller på den. 

Tips: Les hvordan lære valpen innkalling og hvordan lære valpen navnet sitt 

Unngå å trekke hardt i båndet. Valpen vil ikke synes “leken” er gøy lengre og være motvillig. Det er også viktig å tenke på at man kan skade halsen til valpen med for mye draing og rykking.  

Båndet skal være slakt og ikke stramt. Å gå tur med et stramt bånd er stressende for både deg og valpen. 

Dersom valpen drar i båndet, stanser du og holder båndet i ro inntil valpen gir deg oppmerksomhet. Lokk til deg valpen og gi den rikelig ros og belønning når den kommer bort til deg. 

Å lære valpen å komme på innkalling er noe man kan forsterke i denne treningen, og det er viktig å forsterke rosen ved å gi godbiter.
Her er det lurt å gi godbiter som er beregnet på valper og er sunne. 

Vi anbefaler: JR Pate

Når valpen er ved deg og ikke lenger drar så kan du begynne å gå igjen. Her er det viktig å smøre seg godt med tålmodighet og være konsekvent. 

Husk at du ikke kan kreve noe av valpen som den ikke enda kan!

Som ny valpeeier er det alltid lurt å investere i et valpekurs - ikke bare får du hjelp og veildning til treningen av valpen men valpen får også sosialisert seg.