Huskeliste for nybakte valpeeiere

Å få en valp er en spennende og givende opplevelse, men det krever også riktig forberedelse og utstyr for å sikre at både du og valpen har en god start sammen.
Sjekk gjerne ut vårt utvalg til valp, klikk her.

Her er en huskeliste med de viktigste tingene du trenger som nybakt valpeeier: 

 1. Reisebag/reisebur: Et sikkert og komfortabelt reisebur er essensielt for å transportere valpen trygt. Sørg for at buret kan festes ordentlig i bilen. Utstyr for reise og transport finner du klikk her

 2. Kobbel og halsbånd/sele: Du vil trenge et justerbart kobbel og halsbånd/sele for å kunne gå på turer med valpen. Velg en størrelse som passer til den lille valpen og bytt ut etter hvert som den vokser. Vi fraråder å bruke flexibånd.
  Her finner du et utvalg av kobbel, sele og halsbånd, klikk her.

 3. Mat- og vannskål: Investér i stabile matskåler som står stødig på gulvet. Husk å ha en større skål til vann, da valpen trenger mer vann enn mat. Stor variasjon på mat- og vannskåler finner du klikk her.
  Vi anbefaler også å kjøpe inn en slikkematte for å hindre valpen å sluke maten, avledning under stress, underholdning og mental stimuli. Mange valper griser mye og et spiseunderlag bidrar til å beskytte gulvet ved å redusere søl og holder matskålene på plass.

 4. Hundemat: Snakk med oppdretteren din for å finne ut hvilken hundemat valpen har blitt fôret med. Det kan være lurt å fortsette med samme type mat i begynnelsen for å unngå mageproblemer. Hvis du trenger råd om hundefôr, kan du få hjelp hos PetsUp.

 5. Hundeseng: Velg en hundeseng med et vaskbart trekk, slik at du enkelt kan holde den ren. Valper er sjelden stuerene i begynnelsen, og en vaskbar seng vil være svært praktisk. Det er heller ingen hemmelighet at valper tygger på det meste så en rimelig seng er ofte lurt da valpen kan stå i fare for å ødelegge den. Se vårt utvalg av tepper og senger, klikk her.

 6. Hundebur: Et hundebur fungerer som en trygg hule der valpen kan trekke seg tilbake når den trenger ro eller hvile. Det bør være stabilt og ikke brukes som straff.

 7. Tisseunderlag: Tisseunderlag er nyttige under valpetrening, spesielt når du ikke kan ta valpen ut hver gang den må tisse. De absorberer mye væske og kan også brukes i reisevesker eller hundebur.

 8. Leker: Valper trenger variasjon i lekene sine. Ha noen tyggeleker som kan hjelpe med å lindre kløende valpegommer og bidra til sunn tannutvikling. Koseleker og aktive leker som baller og frisbeer er også viktig for valpens stimulering og aktivisering. 

 9. Stelleutstyr: Avhengig av hunderasen, vil stellebehovene variere. Sørg for å ha riktig stelleutstyr tilgjengelig, inkludert klotang, tannbørste og tannkrem, karde, massasjebørste, flåttfjerner, saks og kammer for pelspleie.

Husk at det er viktig å sette deg inn i rasebehovene til valpen din og søke råd hos oppdretteren eller PetsUp for eventuelle spørsmål eller ytterligere anbefalinger.

Lykke til og gratulerer med valpen din!